Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluş gerekçesi, üniversite ile üniversite öğrencilerinin mevcut eğitim programları dışındaki eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, Afyonkarahisar halkının, işadamlarının ve meslek mensuplarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, üniversite halk işbirliğini sağlamaktır.

Bu bağlamda Üniversitemiz bünyesinde, 28 Eylül 2008 tarihinde ve 27011 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile Yaşamboyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurulmuş ve faaliyetlerine devam etmektedir.

MİSYONUMUZ

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin topluma hizmet misyonunu gerçekleştirmesine katkı sağlamaktır.

VİZYONUMUZ

Halkın yaşam kalitesini geliştirecek eğitim programları sunarak, yerel ve bölgesel düzeyde eğitiminin çekim merkezi olmaktır.